Publicaties

Publicaties

13
nov

De zes mythen rond Europese pensioenfondsen ontkracht

Veel grote werkgevers en pensioenfondsbestuurders baseren hun beeld van een Europees pensioenfonds op vooroordelen die niet kloppen. Daarom nemen ze zo'n variant in hun zoektocht naar een toekomstbestendige pensioenregeling zelden als serieuze optie mee. Dat is zonde; een afweging op basis van feiten zou het vertrekpunt moeten zijn. Wat zijn de meest voorkomende mythen rond Europese pensioenfondsen en wat is wél de waarheid?

Download de brochure "De zes mythen rond Europese pensioenfondsen ontkracht".

05
okt

United Pensions voor de Nederlandse pensioenmarkt

Even voorstellen.... United Pensions is een volledig ingericht Europees pensioenfonds, waarbij verschillende ondernemingen/pensioenfondsen zich kunnen aansluiten. United Pensions lijkt hiermee sterk een Algemeen PensioenFonds (APF) zoals dit vanaf 1 januari 2016 in Nederland is geïntroduceerd. Het meest in het oog springende verschil is echter dat elke werkgever/regeling volledig gescheiden wordt gehouden in subfondsen met een eigen 'afzonderlijk vermogen' (ringfencing) bij United Pensions.

Download de brochure 'United Pensions voor de Nederlandse pensioenmarkt'.

04
okt

Het pensioen van de toekomst

De Nederlandse pensioenfondsen en verzekerde regelingen worden de laatste jaren steeds sterker getroffen door de aanhoudende lage rente, gecombineerd met de doorzettende vergrijzing en ontgroening van hun deelnemersbestand. Om ook in de toekomst de beloofde pensioenenbetalingen te waarborgen heeft Aon het initiatief genomen voor de oprichting van een nieuw pensioenfonds. United Pensions (UP) is een Europees Pensioenfonds voor meerdere werkgevers.

Download de brochure "Het pensioen van de toekomst".

05
jul

Interview Frank Driessen Pensioen Event 2016

Het interview met Frank Driessen op het Pensioen Event 2016.

30
jun

Overview UnitedPensions

United Pensions is a multiple employer European pension fund operated by Aon. We deliver your pension benefits effectively and efficiently through the Dutch section of United Pensions.

Download de brochure "Overview United Pensions".